Interview: Kristof Verdoodt

Published by Emilie Baert on

De Brabantse Kristof Verdoodt werd in 2023 Vlaams Kampioen Bikejöring en rijdt regelmatig mooie uitslagen. Lees in dit interview hoe hij in contact kwam met Canicross en Bikejöring en waarom hij voor onze Fitmin voeding kiest voor zijn 4 honden.

Hoe ben je in de hondensport terecht gekomen?

Met onze eerste hond Mille een Cavalier King Charles ging ik begin 2017 naar de hondenschool en zag daar dat er aan canicross gedaan werd, canicross lopen samen met je hond, ik had er nog nooit van gehoord. Met hem ben ik dan in november 2017 wedstrijden beginnen lopen. Hij deed dat super graag en deed dat heel goed, in zijn kop was hij de grootste woef die er rondliep en gaf zich altijd 100 procent.

Waardoor heeft bikejöring jouw voorkeur tov. Canicross of stepping?

Ik ben begonnen met canicrossen, omdat dit in de club (K.A.C.E.Z) waar ik was aangesloten vooral werd beoefend. Tijdens de wedstrijden canicross zag ik dat er ook een discipline (bikejöring) was waar honden samen met hun baasje fietsten. Vermits ik jaren met de mountainbike en koersfiets reed leek met dit wel een leuk idee om te proberen. Alleen was er 1 probleem daar had ik niet de geschikte hond voor, van het 1 kwam het ander en eind 2019 deed ik met Lewis (Duitse Staande Korthaar) voor de eerste keer mee aan een wedstrijd bikejöring. Samen onze limieten opzoeken in smalle wegjes is helemaal ons ding.

Waarom kies je voor onze Fitminvoeding voor je sporthonden?

Mijn toekomstige Bike hond (Viton) had problemen met zijn stoelgang en stond in zijn volle groei altijd redelijk mager. Na advies te vragen aan Hilde (Mertens) en Evi (Geets) die beide zeer enthousiast waren over Fitminvoeding, ben ik de samenstellingen gaan bekijken en was ik overtuigd. Na 2 dagen zag ik al direct een verandering in de stoelgang van Viton. Ondertussen staan onze 4 honden op Fitmin voeding en staat Viton mooi op gewicht.

Wat is voor jou de mooiste prestatie, wedstrijd, anekdote, … die je bijblijft?

We hebben samen al verschillende mooie prestaties geleverd, zo krijgt onze eerste overwinning op een wedstrijd van de VCF in Booischot toch wel een speciaal plekje. Waar we het vooral voor doen, is om samen altijd plezier te hebben in onze sport, ons 100% altijd te geven en ‘s avonds in de zetel te kunnen zeggen tegen elkaar, dat hebben we toch weer mooi gedaan. In onze beginperiode hebben we wel eens regelmatig samen rond de verschillende kant van een boom gehangen, maar zijn er altijd zonder kleerscheuren van af gekomen 😉.

Heb je enige tips voor (beginnende) hondensporters?

Rustig opbouwen en niet te snel en lang beginnen trainen met een jonge hond. Geef jezelf ook tijd om aan de intensiteit van deze sport gewoon te worden. Blessures komen wel eens regelmatig voor. Maar geniet vooral van deze fantastische sport die je samen veel leuke momenten zullen opleveren.

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Schrijf je in om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze laatste producten en aanbiedingen!

We sturen je geen spam! .
* Korting niet geldig op het Rex Specs assortiment.

×