Interview: Boxers van Ryckogie

Published by hikedogs on

Boxers van Ryckogie is een boxerkennel in Kruisem en is ontstaan uit liefde voor de hond en dan met name voor het ras “Duitse Boxer”! Wat begon met deze liefde is intussen uitgegroeid tot een echte hobby, een Passie.

Graag laten wij je kennismaken.

Hoe is je liefde voor het Boxerras ontstaan?

Ik heb al meer dan 20 jaar Boxers. Ik had er destijds bij een vriend eens eentje gezien en was direct verliefd op het ras, doch daar ik niet echt kon kiezen uit de vachtkleur werd de eerste een gele reu. De week erop was de tweede er al, een gestroomde teef.


Wanneer werd de fokkerij opgericht en wat zijn de kwaliteiten?

Zoals gezegd heb ik al meer dan 20 jaar Boxers. De kennelnaam is geregistreerd bij KMSH onder de kennelnaam “van Ryckogie”. Er wordt gefokt op kwaliteit en gezondheid, daarom wordt er bij beide ouderdieren een aantal gezondheidstesten gedaan zoals HD – Hart Doppler – Spondylosis en natuurlijk DNA. Als er een reu uit een andere kennel wordt gebruikt voor een nieuwe bloedlijn, worden deze testen ook door mij gevraagd om voor te leggen.


Waarmee dien je rekening te houden als toekomstige eigenaar van dit ras?

Met de onstuimigheid … 😎

De Boxer heeft echt een speels zot karakter, niet de slimste hond misschien, maar super aanhankelijk. Waar men vooral moet rekening mee houden (en dat geldt in feite voor elk ras) ga bij een erkend fokker die weet waarover hij praat en die je een antwoord kan geven op de vragen die je als puppykoper hebt en die zijn honden screent op gezondheid.


Voor wie is een Boxer geschikt?

Een Boxer is in principe voor iedereen geschikt, jonge koppels, ouderen, koppels met kinderen, wel zorgen dat ze op tijd hun energie kwijtraken (wandelen, lopen, fietsen) maar kan evengoed genieten van een luie dag in de zetel. 😁


Leuke anekdote doorheen je ervaringen

Om aan te tonen dat een Boxer misschien niet de slimste is maar wel top: ik was eens op een show in Duitsland met een reu. Om naar de plasweide te gaan moesten we door een dubbele glazen deur waarvan slechts 1 deel openstond. Loopt mijn reu wel tegen de deur die gesloten is zeker. Dus ik 1 stap achteruit, kijk naar hem en hij naar mij van tja… willen we terug verder gaan en loopt hij dus wel een tweede keer tegen dezelfde gesloten deur!!


Leuk weetje over (de herkomst van) de Boxer

Je hebt drie vachtkleuren bij Boxers, geel, gestroomd en wit. De eerste Boxers waren wit, terwijl deze nu overal worden genegeerd. Er mag niet mee worden gefokt, ze kunnen niet op shows worden voorgebracht en worden zelfs nog steeds bij sommige fokkers bij de geboorte het leven ontnomen.

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Schrijf je in om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze laatste producten en aanbiedingen!

We sturen je geen spam! .
* Korting niet geldig op het Rex Specs assortiment.

×