Hilde Mertens en Spike Wereldkampioen 2023 Bikejöring

Published by Emilie Baert on

Van 26 tot 29 oktober 2023 vond het ICF Worldchampionship 2023 plaats in het Duitse Leipa. Wij mogen zeggen dat wij trotse sponsor zijn van de nieuwe Wereldkampioen bikejöring Hilde Mertens en haar hond Spike. Hilde en Spike pakten er samen de wereldtitel in de veteranencategorie en wonnen ook een bronzen medaille met de Belgische aflossingsploeg. Spike is een Europese Sledehond, een ideaal ras om bikejöring te doen. Net zoals bij sledehondenraces, vorm je een team met je hond, maar dan met een mountainbike.

Hilde: Een topprestatie behalen als Wereldkampioen bij Master Woman V2 en derde met de mixed relays is ronduit een geweldige beleving!
Maar nog belangrijker is om omringd te zijn door hele fijne vrienden, gezelligheid, behulpzaamheid, … voelen dat je gesteund wordt…omhelzingen… Kunnen bijdragen aan zoveel vreugde dat doet écht deugd.

De eerste dag was een knaldag, Spike ging er volledig voor. Het was heavy, maar we zijn blijven doorgaan met als resultaat eerste V2 met 18” voorsprong op nr 2 en een ferme tijd van 8’22,8.

Tijdens de tweede dag lag het parcours er veel modderiger bij, dit in combinatie met veel bochten, maakte het allemaal net ietsje spannender. Met 18” voorsprong zat ik redelijk safe op mijn eerste plaats, maar uiteindelijk er toch nog 12” kunnen bij doen en zodoende een prachttijd kunnen neerzetten. Met een 46e pl./241 skratch, 4e beste tijd, eerste vrouw van de 30 deelnemende Belgen, zal het nog lang nagenieten zijn.

Hike Dogs ondersteunt spike met Fitmin Nutrition Performance korrels en KVAP Nutrition.

Fitmin Nutrition Performance is een complete super premium voeding met verhoogd energiegehalte voor volwassen actieve honden van middelgrote rassen. Sporthonden zoals Spike hebben meer energie nodig. De voeding bestaat uit min. 50% vers vlees.

De KVAP Energy Pogs die Hilde aan Spike geeft is in wezen een vaste vorm van de bekende energiedrank van KVAP Nutrition en is geschikt voor honden die na een activiteit niet willen drinken, maar je ze toch wel een vaste vorm van energie kunt geven. Het voordeel van de POGS energiesnack is dat u geen water bij u hoeft te hebben en uw hond toch de energie geeft die hij nodig heeft. Het is geschikt voor sport- en werkhonden, maar ook tijdens lange reizen, bergwandelingen, middellange en lange afstanden, wanneer je de POGS alleen maar in je zak of rugzak hoef te stoppen.

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Schrijf je in om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze laatste producten en aanbiedingen!

We sturen je geen spam! .
* Korting niet geldig op het Rex Specs assortiment.

×