logo

Waaruit bestaat Fitmin voeding?

Ontdek op deze pagina hoe Fitmin de favoriete brokken van jouw hond samenstelt.

Vers Vlees

Dierenvoer met vers vlees is een moderne trend in voeding. Tegelijkertijd is het gehuld in vele mythen en dubbelzinnigheden. Bij Fitmin beschouwen ze vlees alleen als vers als het op geen enkele productiemethode is verwerkt!

Hoe komt het vlees in ons droogvoer terecht?

We malen rauwe stukken vlees en mengen ze met andere ingrediënten. Het resulterende mengsel wordt vervolgens geëxtrudeerd, waardoor smakelijk, licht verteerbaar droogvoer voor huisdieren ontstaat met een hoog gehalte aan voedingsstoffen.

Vlees

Vlees bevat een hoog gehalte aan eiwitten, mineralen en vitamines – voedingsstoffen in hun natuurlijke vorm, waar de dieren het beste van profiteren en waar ze ook het meest van houden. Fitmin gebruikt stukken rundvlees, varkensvlees of kip. Dit zijn stukken vlees van hoge kwaliteit die overblijven bij het snijden van grote stukken. Hetzelfde vlees gebruiken we in onze eigen keukens om goulash of soep te maken.

Organen

In vergelijking met vlees hebben organen een andere nutriëntenverhouding. Lever bevat bijvoorbeeld grote hoeveelheden ijzer, wat belangrijk is voor immuniteit en groei, evenals vitamine A, dat als antioxidant werkt en belangrijk is voor een goed gezichtsvermogen. Daarom zijn de ingewanden een essentieel onderdeel van onze recepten. Ze maken het tot het droge voedsel dat je in winkels ziet.

Vis

Vis is niet alleen lekker, maar zit ook boordevol hoogwaardige eiwitten, vitamine A, B en D en vooral omega 3-vetzuren, die het dier zelf niet kan aanmaken. Ze zijn van vitaal belang voor de gezondheid van het hart en een goede bloeddruk, evenals voor de hersen- en hartfunctie. Het bevat ook jodium, dat de werking van de schildklier beïnvloedt.
Bij Fitmin gebruiken we hele haringen en gehakte zalm om ons huisdiervoer te maken. Om hun kwaliteit te behouden, worden de vissen ingevroren voor het transport

Extrusie

Dankzij extrusie kunnen we vers vlees gebruiken dat geen eerdere warmtebehandeling heeft ondergaan. Alle ingrediënten voor worden eerst fijngehakt, zodat ze goed mengen. Dan komt de extrusie, waarbij een hoge druk en temperaturen van rond de 130°C het droogvoer wordt gevormd. Het hele proces duurt slechts enkele tientallen seconden waardoor bacteriën en micro-organismen uit de grondstoffen worden verwijderd, terwijl verlies van voedingsstoffen en nuttige stoffen wordt voorkomen. Tegelijkertijd verstoort hoge druk de structuur van de plantencellen, waardoor het voer voor huisdieren beter verteerbaar wordt.

Andere dierlijke ingrediënten

Dierlijke ingrediënten spelen een onvervangbare rol in katten- en hondenvoer. Naast vers vlees gebruiken we in onze productie ook andere dierlijke producten die hoogwaardige eiwitten, vetten, mineralen en vitamines bevatten. Een goeie balans hiervan is essentieel voor de kwaliteit van het voer. De juiste verhouding van dierlijke ingrediënten zorgt ervoor dat uw viervoeters alles krijgen wat hun lichaam nodig heeft voor een gelukkig en actief leven.

Gedroogd Vlees

Gedroogd vlees (ook bekend als gedehydrateerd vlees of vleesmeel) is vlees waarvan het watergehalte is geëxtraheerd en fijngehakt, zodat het gemakkelijk aan het eindproduct kan worden toegevoegd. Het is een belangrijke bron van eiwitten, fosfolipiden, vitamine A, D en B, calcium, fosfor, ijzer en andere mineralen. De voedingswaarde van het vleesmeel kan tot 4 keer hoger zijn dan in vers vlees. Vleesmeel is echter altijd zo goed als het ruwe ingrediënt waarvan het is gemaakt. Gedroogd kwaliteitsvlees vermeldt altijd het specifieke type vlees dat wordt gebruikt, bijvoorbeeld lamsvlees, kip of rundvlees. Het is ook belangrijk om de hoeveelheid mineralen in het gehalte van analytische componenten, die als as worden vermeld, te controleren. Deze mogen niet hoger zijn dan 9% – een hoger gehalte kan een teken zijn van een vleesmaaltijd van mindere kwaliteit.

Bij Fitmin gebruiken we alleen vleesmaaltijden van één type uit geverifieerde bronnen. Daarnaast wordt de kwaliteit van het vleesmeel altijd gecontroleerd in ons lab.

Gehydroliseerd vlees

Gehydrolyseerde eiwitten zijn uiterst waardevolle ingrediënten die worden gecreëerd door hydrolyse – een proces waarbij complexe eiwitten worden afgebroken tot kleinere moleculen die het organisme efficiënter kan gebruiken. Gehydrolyseerd vlees is erg lekker en aromatisch en daarom wordt het vaak als ingrediënt gebruikt. Het wordt in het recept gebruikt als een rijke bron van dierlijke eiwitten. Het is een van de meest waardevolle en dure ingrediënten van het recept.

Net als gedroogd vlees zijn de hydrolysaten die we bij Fitmin gebruiken alleen afkomstig van geverifieerde bronnen.

Eieren

Eieren zijn een uiterst waardevol ingrediënt omdat ze rijk zijn aan eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. Eiwitten zijn een veelbesproken onderwerp, omdat ze niet in hun rauwe vorm aan honden mogen worden gegeven.

Als je droogvoer gebruikt, heb je één ding minder om je zorgen over te maken
– tijdens de extrusie ondergaan eieren een warmtebehandeling.

Fitmin gebruikt gedroogde eieren, wat zorgt voor een gemakkelijke hantering en nauwkeurige dosering van het ingrediënt.

Zalmolie

Zalmolie is een bron van hoogwaardige essentiële omega 3-vetzuren die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling van het dier. Deze zuren hebben ontstekingsremmende effecten, versterken het vaatstelsel en de hersenactiviteit, hebben een positief effect op de voortplanting en ondersteunen de immuniteit. Het toedienen van zalmolie verbetert de kwaliteit van de vacht en verhoogt de focus en prestatie van het dier. Daarnaast is het ook een vet dat werkt als energiebron in het voer voor huisdieren.

Om de kwaliteit van de vacht verder te ondersteunen kunt u ook zalmolie serveren in de vorm van een voedingssupplement.

Gevogelte vet

Gevogeltevet is een essentieel onderdeel van elk diervoeder – het belang ervan is onder andere ook te danken aan de smakelijkheid. Daarom houden dieren meestal van licht voer voor huisdieren met een lager vetgehalte dan voer voor huisdieren met meer energie. Net als mensen moet ook het voedselgehalte voor dieren in balans zijn. Recepten voor jongere, actieve dieren bevatten doorgaans meer vet dan huisdiervoer voor oudere dieren.

Naast de hoeveelheid is ook de herkomst van de dierlijke vetten van belang – alleen ‘dierlijk vet’ vermelden is niet voldoende. Producenten van kwaliteitsvoer voor gezelschapsdieren vermelden meestal het type dierlijk vet dat wordt gebruikt, zoals gevogelte of varkensvlees.

Plantaardige ingrediënten

Naast vers vlees en andere dierlijke producten bevatten de basisingrediënten ook plantaardige producten. De plantaardige producten zijn opgenomen omdat verschillende gewassen en kruiden deel uitmaken van het natuurlijke dieet van de dieren. Daarom bevat onze diervoeding zorgvuldig geselecteerde plantaardige producten, die het recept aanvullen met waardevolle voedingsstoffen. Dankzij extrusie, die bij hoge temperaturen en drukken de celomhulling verstoort, zijn de plantaardige ingrediënten in ons droogvoer licht verteerbaar. Daarom kunnen dieren de maximale hoeveelheid voedingsstoffen uit het droogvoer gebruiken.

Graan-vrije voeding

De graanvrije recepten bevatten andere plantaardige ingrediënten in plaats van granen. Bij Fitmin gebruiken we erwten en aardappelen in onze producten. Graanvrije recepten zijn geschikt voor honden die lijden aan voedselallergieën of -intoleranties en daarom problemen hebben met granen. Vanwege het erwtengehalte hebben deze diervoeders meestal een lagere glycemische index, wat helpt om steeds vaker voorkomende obesitasproblemen te voorkomen.

Erwten

Erwten zijn peulvruchten die een van de twee plantaardige basisingrediënten in Fitmin Purity graanvrij voer voor huisdieren vertegenwoordigen. Ze bevatten een grote hoeveelheid vezels, die helpen bij het reguleren van de darmmicroflora en het reguleren van de spijsvertering. Ze zijn rijk aan mineralen, vitamines en eiwitten. Door de slechtere verteerbaarheid van plantaardige eiwitten is het noodzakelijk om de hoeveelheid erwten in het product te beheersen.

In Fitmin dierenvoeding overheersen altijd dierlijke eiwitten. Dat kunt u eenvoudig zelf controleren – de samenstelling van onze producten bevat altijd informatie over het percentage dierlijke en plantaardige eiwitten.

Aardappelen

Aardappelen zijn een bron van vezels, mineralen en vitamines. Tegelijkertijd bevatten ze ook koolhydraten, een bijzonder goede energiebron. Het gebruik van aardappelen in onze recepten is alleen mogelijk gemaakt door technologische vooruitgang – dankzij de extrusie die we gebruiken om ons droogvoer Fitmin te produceren, kunnen aardappelen effectief door het lichaam worden gebruikt en zijn ze licht verteerbaar.

In onze recepten gebruiken we aardappelen in de vorm van vlokken.

Voeding met graan

Ondanks de moderne trend van graanvrije recepten, zijn klassieke voedselsoorten nog steeds belangrijk en worden ze door velen ondersteund. Voor honden die lijden aan voedselallergieën is een graanvrij dieet noodzakelijk. Aan de andere kant is de juiste hoeveelheid granen voor gezonde honden een geweldige bron van koolhydraten. Natuurlijk blijft vlees een integraal onderdeel van het dieet van de hond, evenals een integraal onderdeel van het merk Fitmin.

In tegenstelling tot honden zijn katten strikt carnivoren. Daarom speelt vlees een grote rol in hun voeding – aangevuld met
graanvrije ingrediënten, zoals erwten of aardappelen, of goed verteerbare granen, en vooral rijst.

Tarwe

Tarwe wordt door Fitmin gebruikt in zijn For Life premium productlijn. Naast de hoge smakelijkheid is het ook een bron van mineralen
– vooral fosfor. Het bevat vitamine E, B-complex en onverzadigde vetzuren. Het is een bron van de essentiële aminozuren thiamine en niacine, die niet in vlees zitten. Tarwegluten beschermen de cellen tegen vrije radicalen. Maar bovenal is tarwe echter ook een kant-en-klare energiebron.

We gebruiken uitsluitend bronnen van hoogwaardige tarwe voor de productie van onze huisdiervoeding. Voorafgaand aan de bevoorrading wordt het ingrediënt onderworpen aan strenge kwaliteitsnormen en analyses.

Maïs

Net als tarwe is maïs ook een hoogwaardige bron van enkelvoudige koolhydraten. Je vindt het in de super premium lijn hondenvoer van het Fitmin Nutrition Program. Het bevat linolzuur en linoleenzuur en is een bron van antioxidanten, vezels en vitamines. Door het malen en extruderen tijdens het productieproces is de maïs in onze petfood goed verteerbaar.

Rijst

Rijst is meestal de eerste keuze voor fokkers waarvan de dieren last hebben van spijsverteringsproblemen. Het is licht verteerbaar voor zowel honden als katten. Je vindt het in bijna alle productlijnen van Fitmin petfood, behalve de Fitmin Cat Purity lijn. Het bevat B-vitamines, vitamine E en D en mineralen, zoals calcium, fosfor, ijzer, magnesium, selenium en meer. Het is ook een bron van essentiële aminozuren. Daarnaast is volkoren rijst ook een uitstekende bron van vezels, die de darmflora ondersteunt, de vertering van koolhydraten reguleert en zorgt voor een goede consistentie van de ontlasting. Het helpt de vorming van nierstenen te voorkomen.

De energie uit rijst is niet zo gemakkelijk beschikbaar, waardoor rijst een perfecte aanvulling is op maïs en tarwe.

Bij Fitmin gebruiken we zowel witte rijst als volkoren paddy rijst.

Kruiden en Vitamines

Naast dierlijke en plantaardige basisproducten bevatten onze recepten ook fruit, groenten en kruiden, die de receptuur afwisselen en tegelijkertijd de dieren voorzien van stoffen die een goede ontwikkeling en werking bevorderen.

Groenten & Fruit

Groenten en fruit zijn uitstekende bronnen van koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Daarnaast zijn sommige vruchten rijk aan natuurlijke antioxidanten, zoals vitamine E.

We kiezen voor elk recept afzonderlijk specifieke soorten fruit en groenten – zodat ze het algemene recept en de voedingswaarde van het voedsel op passende wijze aanvullen. De exacte combinatie vind je terug in de samenstelling van elk product.

Kruiden

Geselecteerd Fitmin huisdiervoer bevat het Herbs Vitality Complex, een harmonieus uitgebalanceerde kruidenmix die de spijsvertering en ontgifting van het lichaam ondersteunt. Het bevat algemeen verkrijgbare kruiden – brandnetel, paardenbloem, kamille, linde, citroenmelisse en meer. Het bevat ook alfalfa, dat vanwege het hoge gehalte aan vitamines en mineralen als een “superfood” wordt gezien.

We gebruiken de meeste kruiden in gedroogde vorm, net als kruidenthee. Rozemarijnextract is een uitzondering. Het is een natuurlijke antioxidant in vloeibare vorm, die het lichaam helpt om vrije radicalen te bestrijden en te versterken.

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Schrijf je in om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze laatste producten en aanbiedingen!

We sturen je geen spam! .
* Korting niet geldig op het Rex Specs assortiment.

×